Wednesday, 26 September 2012

Selamat Datang ke Hotel Transylvania


Haa..mari-mari ..jemput masuk~~
Ye, awak tempah bilik no brape ye? hehehe
Ada macam receptionist hotel tak? Muehehe =P

Hoho..bukan ape,
hari ni cik Sakura nak cerita kisah cik Sakura dan tayangan perdana Hotel Transylvnia smlm ^^
Hahaha..macam2 jadi semalam
err..nak cite smua ke?

Ohh..mesti korg tertanya2 an cmne cik Sakura dapat tiket ni?
Cik Sakura join kontes kat Nuffnang..tak sangke lak menang!! Wee~~ \(^-^)/


Since nie pertama kali cik Sakura dapat jemputan pegi tygn perdana camni
so, cik Sakura tersangatlah esaited!
dan
disebabkan cik Sakura jarang sekali jalan2 kat area Damansara sane
so,smgt la print map ape ke smua , survey jalan nak g sane
huhuhu
dah ready ape smua..skali!
kenderaan cik Sakura plak rosak TT sobsss

kenalah naek kenderaan awam iaitu bas ( nak nek teksi dari rumah mahal kot!)
so, sbab akak cik Sakura balik keje pas kul 6
so kami pon bergegas la ke tempat kejadian
eh silap, tmpt tunggu bas

Setelah berpenat-lelah smpi sne,
suke ati je pakcik bas tu ckp bas yg ktrg nk nek tu dah bertolak (bas terakhir kul 7.30)
mase tu dah kul 8
takpe lah pastu pakcik tu cakap ade bas len leh g The Curve nun,
dye suh nek bas U88

so,dengan sabar nye kami menanti . . .

skali member kpd akak cik Sakura (terserempak kt tmp kejadian) cakap
klo nek bas U88 kul 8.30 punyer, akan smpi The Curve kul 10
pergh!!! Terkejut unta kitorang dengar tuh (0,0)
bile tnye drebar bas, mmg dye pon ckp benda yg sme TT
cane nih, dah la tayangan kul 9.30

Time2 macam ni lah rase khidmat DORAEMON amat diperlukan  

dengan berfikir secara kritis dan kreatif
kami pon decide tuk naek PUTRA sampai Kelana Jaya
pastu.. pandai-pandai lah nak hidup..wakakaka

Tak lah, pastu kitorang nek teksi dari sane smpi THE CURVE (kena RM15)
okla tu, janji slmt smpi..hehe

Alhamdulillah,
kami sampai tepat kul 8.30..
*klo taw,dari awal nek tren TT

sampai2 je kat Cathay Cineplexes Damansara
tetiba tgk ramai press ngan kamera ape bagai
eh..eh..nmpk Neelofa (tp x amek gamba pon,x minat)
La..ade tygn perdana HANTU K4PC4I gak rupenyer

ngan muke toya nyer
kitorang pon naik tgkt atas sebab kitrg nyer tygn kat atas, dorg kat bawah
Yay!!! Berjaya gak dapat tiket ni, hampir2 ingt nak lupekan je (u.u)


Hehehe..tegar kan kitorang nak tengok cite ni??
Tapi mmg tak dinafikan
Citer ni mmg citer kartun yang SANGAT AWESOME!!!
Takde part sedih2 sangat.. banyak gelak
watak2 raksasa dalam ni smua sangat comel!!
Tak menakutkan langsung!
Hah! Sape penah tengok citer SPIRITED AWAY?? (citer anime Jepun by Ghibli Studios)
hotel dye lebih kurg camtu r..Hotel tuk hantu2 dan raksasa!
Memang puas hati la tengok..rase nak tengok sekali lagi! (kali ni bayar sndri) hahaha XD

Klo korg tak caye, tengok la sendiri nanti ek? ^^

anyway, pengalaman tuk tygn perdana kali ni mmg terbaek r!
Hahaha..kitorang mmg suka adventure2 macam ni
pakai nak 'bidang terjun' je..hahaha

Terima kasih Nuffnang, terima kasih Sony Pictures dan terima kasih Cathay Cineplex Damansara
Oh, terima kasih kat akak Cik Sakura yang teman cik Sakura semalam ^^


P/S : korang pon buleh menang, rajin2 la masuk kontes kat Nuffnang tu, mane taw pasni leh menang same2..hehe

agak2 pasni Cik Sakura leh menang lagi tak? *buatmukekesian*

8 comments:

  1. wah best nye! tahniah cik sakura. cik rozi pon nak jugak la..wuwu.. mmg gila tengok katun. anyway, congrate. happy bg pihak awk :) anyway, nk bgtau ada reply megenai novel Faisal Tehrani. Jom baca! jawapan dari Langit Ilahi. tqvm for the previous comment :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih cik rozi.. tengok jgn x tengok..best! ^^
      sy pon suketgk katun.. *high 5*
      oh..ok2, dgn sepantas internet sy mlwt blog awk skang ^^

      Delete
  2. walopon bnyak dugaan kau kene hadapi, tp akhirnye dpt jgk tgk cite tu ngn jayangya, hahaha..btw tahniah beb, rezeki kau, hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. #Alhamdulilah..selamat pegi dan balik
      mekasih cik Qea ^^

      pasni mne taw rezki ko plak ke.

      Delete
  3. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx pak joe singgah sini..done singgah situ ^^ thx for the compliment..blog pak joe pon ape kurang nyer..hehe

      Delete