Saturday, 20 October 2012

.Oktober. Aku Mula Dewasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua blogger and walkers hehe

Wahh...
♫♪sudah lama tidak ke ladang
tinggi rumput dari lah lalang..lama tak ku pandang..hatiku girang~~♪♫
Opss.. ternyanyi lagu zmn skolah rendah plak..kikiki

Ha... lame tak kenguk sini, dah nak masuk sebulan
huhu
sowie.. lappy rosak..skang kene menumpang kasih kat PC orang len plak TT
apa kan daya.. lappy sudah tua usia nya~~

Perkembangan terbaru?

Tak kembang lah..kuncup je
makin kurus raser nyer..hahahaha

Kenapa?

 Cik Sakura dah start keje!!!
ALHAMDULILLAH... kurang dah masalah "tanam anggur tak berbuah" kat Malaysia kali ni
haha

Keje ape ek?

Keje bagi ubat je.. tapi bagi ubat pon macam-macam dugaan nyer taw
hehe
*baru 3 minggu kot keje*

Betol la.. macam2 dugaan..tak tipu!!!
hehehe
Of course la banyak dugaan kan, klo hidup takde dugaan.. x thrill la kan? 
 dan cik Sakura percaya korang pon macam-macam dugaan kan? hehe
cume dugaan kite je lain-lain..hihi
Maka, jomlah kita sama-sama bersabar..kekeke
*mende Cik Sakura merepek nih (=.=")

 Ok lah, senang citer,

 Sejak-sejak cik Sakura dah keje nih
 ha..rasa macam dah makin besar tanggungjawab dan makin dewasa
ye ke?
dewasa macam mane eh?
hurm... maksud nyer
dah kene pandai pandai kawal wit sendiri
bijak melaburkan duit untuk masa hadapan
kena pandai bahagi masa
kena pandai bergaul
mula berfikir pasal jodoh (ehh??)
(err..sebelum ni tak pernah buat macam tu ke?)
  
Pernah je tapi kali ini lain
sangat lain.. 
kalau zaman student dulu takpe,
suke hati je nak shopping sampai kering bank =P
suke ati je nak main puak2 ngan member..haha
sekarang macam tak appropriate je nak wat perangai zaman2 kolej dulu
hehehe

Well, bukan nak cakap alam dewasa itu adalah suatu bebanan or bosan (tidak sama sekali mahupun dua kali)
cuma ia lebih mencabar hihihi

Yeah.. and I love adventure
nanti macam-macam musim ade..hujan..kemarau, bunga....haih..macam2 la..hoho

So, yang penting!
KUATKAN SEMANGAT DAN KERJA KERANA ALLAH
LAKUKAN SEGALANYA KERANA ALLAH
Insya-Allah
Barakah akan datang bersama gaji yang kita dapat dari hasil titik peluh kita tu ^^




8 comments:

  1. suka baca entry awak nie... keep posting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ^^ x sgke ade yg sue bace..haha.. banyak merepek je (=.=")

      Delete
  2. Entri yang sangat menarik! Jom join segmen tisya nak ?? http://blognitisyapunya.blogspot.com/2012/10/1st-segmen-by-tisya-jom-bertukar-doodle.html

    Awak cuma follow, lukis, warna, & tulis sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih ajak Engku Adlina..wah, menarik la segmen tu api...
      cik sakura x pandai wat doodle TT
      uhuhuh

      Delete
  3. wahh.. tahniah2.. dulu pun penah keje kt klinik gak.. *pndai2 je teka ciksakura keje kt klinik. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..same lah mcm tu,hehe.. wah, cik neto ade sixth sense eh? cne taw cik sakura keje kat klinik ni?hehe =P

      Delete
  4. awak, gudluck! jage kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  5. awak, thanks ^^ hehe i.allah..awak pon jage kesihatan ^-^

    ReplyDelete